Dne 2.7.2024 bude od 12:00h nedostupná naše telefonní linka. Prosíme, využijte jiné komunikační kanály. Děkujeme za pochopení.

Jak spojit soubory PDF, DOCX, XLSX apod. do jednoho PDF?

Občas je nutné spojit více souborů do jediného souboru PDF a proto si dnes ukážeme jak na to. Spojit soubory PDF, DOCX, XLSX, PPTX, obrázky apod., můžete rychle spojit do jednoho PDF pomocí Průzkumníka souborů, který je dostupný v operačních systémech Microsoft Windows. Níže najdete návod, jak toho docílit. 

icons8-idea-30 K této operaci potřebujete licencované aplikace PDF-XChange Editor 8 (Plus) nebo PDF-XChange PRO 8.

 

Postup

Ad1  Spusťte Průzkumníka souborů. Například v operačním systému Microsoft Windows 10 je k dispozici v hlavním panelu.

editor_pruzkumnik

Ad2  V Průzkumníkovi souborů vyberte myší soubor nebo soubory (s pomocí myši a klávesy CTRL), které zkombinovat do jediného souboru PDF. Na výběr pak klikněte pravým tlačítkem myši

Následně v kontextovém menu vyberte volbu Kombinovat v PDF-XChange EditoruTím dojde ke sloučení vybraný souborů do jediné souboru PDF.

V8_blog_spojovanipdf

Ad3  Po výběru požadované operace v bodě 2, se zdrojové soubory sloučí do jediného souboru PDF a zobrazí v aplikaci PDF-XChange Editor 8 viz obrázek níže. Před sloučením souborů, je možné nastavit také rozsah stránek, změnit pořadí souborů v cílovém PDF nebo některé soubory odstranit nebo přidat.

V8_slouceni_pruzkumnik

Ad4  Sloučení následně potvrdťe stisknutím tlačítka OK. Dojde k otevření cílového PDF v PDF-XChange Editoru.

Zpět do obchodu